Saturday, 30 March 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia Full Episode

Penulis : Eyqa Hasnan Masa : 12:10 Jumlah Komen : 32
Assalamualaikum

Sinopsis

Kisah percintaan selepas perkahwinan antara Syafa Aqira dan Firash Arshad. Selepas menghadiri jamuan harijadi di rumah Raimy, Syafa dipaksa bernikah dengan Firash Arshad tanpa persetujuannya. Firash Arshad yang muda 4 tahun darinya pasrah. Raimy cuba memerangkap Syafa Aqira dengan meletakkan serbuk dadah kedalam minuman Syafa, sementara itu Raina (adik Raimy) berbuat yang sama pada Firash Arshad.

Syafa lena di bilik tamu, dan tiba-tiba Firash pula masuk dan khayal disitu. Firash tanpa pertimbangan telah menodai Syafa tanpa pengetahuannya. Semasa berlaku kejadian di rumah Raimy, teman lelaki Syafa datang lewat ke majlis (Farish). Farish terjumpa mereka berdua dalam keadaan mengaibkan di bilik tamu sewaktu rakan-rakan lain sibuk menyanyikan lagu selamat harijadi Raimy. Farish terkejut dan memaksa mereka berdua bernikah. Setelah peristiwa tersebut diceritakan dengan panjang lebar kepada Datin Farizah (Ibu Farish dan Firash), Datin bersetuju menikahkan terus Firash dan Syafa. Syafa pula memang kebetulan anak angkat Datin Farizah, pasrah.

Farish pula meninggal dunia saat hari pernikahan Firash dan Syafa. Datin Farizah pula ditinggalkan suaminya, Datuk Fakhrul setelah Datuk mengahwini Puan Aida (isteri kedua, dan merangkap ibu kepada Raimy dan Raina). Masing-masing tidak mengetahui yang Firash adalah anak Datuk Fakhrul.

Perkahwinan Firash dan Syafa sengaja dirahsiakan Firash dan Syafa dari pengetahuan rakan-rakan kolej dan pejabat. Tetapi takdir menemukan mereka berdua bekerjasama dalam satu pejabat di Kerteh. Di situ bermulalah episod saling jatuh cinta, emosi dan cemburu antara Firash dan Syafa. Sampai ke kemuncaknya, Raina cuba mendapatkan Firash dengan cara yang kotor, dengan mengupah PI untuk melakukan tugas memerangkap Firash dan mengambil gambar yang mengaibkan antara Firash dan Raina.

Gambar yang di'super imposed' kan tersebut dihantar ke meja Syafa, menyebabkan cinta yang baru berputik antara Syafa- Firash, terus terpadam. Pada malam annual dinner, Firash yang tertekan dengan gambar-gambar tersebut telah memaksa Syafa menunaikan hak seorang suami. Setelah itu, Syafa melarikan diri ke Shah Alam, dan Firash terkapai-kapai merindui isterinya.
Setiap Jumaat pada jam 9.00 malam . Hanya di TV3 ;)

Xoxo ,
Eyqa Hasnan

Terima kasih kerana sudi membaca .
Tinggalkan comments sebagai tanda ingatan anda

32 comments:

  1. http://nilsyaffieyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Sebenarnya saya xtengok lagi cter ni hehe :)

    ReplyDelete
  3. salam..aien nak jemput join segmen giveaway yang blog aien anjurkan.. kalau ada kelapangan waktu jemput join ye.. thanks..

    http://www.aienhermionie.my/2013/03/giveaway-review-blog-by-aienhermioniemy.html

    ReplyDelete
  4. Cite ni best.. sy suka tngok..;-).. xsbr nk tngok episod sterusnye..huhu

    ReplyDelete
  5. Kira cerita ni bukan happy ending la?

    ReplyDelete
  6. salam , hye nak tnya . sound play kat blog awak ni tajuk apa eh? best lagu dia

    ReplyDelete
  7. thanks bebanyak.. sbb letak episode lps kat blog awk ni. sbb dh bnyk terlepas episode lps2.. lps ni terlepas episode yg akn dtg pun tak pe. hihihi

    ReplyDelete
  8. lps ni terlepas episode yg akan dtg pun tak pe dpt tengok kt sini.. thanks ya. :D

    ReplyDelete
  9. Ep 4 tak derh ke? Tak sabar nak tgk

    ReplyDelete
  10. salam. nak tye , nak dwld mcm mne ye ?

    ReplyDelete
  11. thanks , banyak2 .. gembira rasanya .. nanti kalau cerita nie dah habis , sy nk download pastu tengok blk , sbb hero dan heroin dia cun sangat ... thankss , hrp awk full kan lah cerita tuh sampai ep 13 ..

    ReplyDelete
  12. Nk episode 5 punya .. x dpt tgk sbb dinner lat luar .. Pls sesgt .. Thank you !

    ReplyDelete
  13. Smalah...saya pun nk tgk skali lgi ep 5...plezzz

    ReplyDelete
  14. thanx sesangat..dh khatam dah 5 episod..hohoho :)

    ReplyDelete
  15. harap lepas citer ni abis , blog ni still ade , bleh tgk ulang2 !

    ReplyDelete
  16. Thks for the episodes, appreciate it ..

    ReplyDelete
  17. nak episod 9 . tak tengok sbb dinner kat luar .

    ReplyDelete
  18. bagus ceritanya, lucu.. saya nonton sekilas di youtube..
    maaf saya nggak paham sama sinopsisnya, saya nggak begitu paham bahasa melayu
    salam.. saya orang Indonesia :)

    ReplyDelete
  19. bagus, lucu ceritanya.. saya nonton di youtube
    maaf saya nggak paham sama sinopsisnya, saya nggak begitu paham bahasa melayu
    salam kenal, saya orang Indonesia :)

    ReplyDelete
  20. help me to download the movie. nape payah klau sy nk download?

    ReplyDelete
  21. mcm ne nk download eh? xreti la,..

    ReplyDelete